26 Aralık 2011 Pazartesi

KUŞLAAAR ŞEEEEN KUŞLAR HEEEEP GÜLÜŞEN KUŞLAAAAR

Nasıl sevimli olmuş mu şen kuşlarım? Bir arkadaşımın yeğeni için yaptım bu çantayı.Şu hayvanatlı battaniyeyi yaptığım küçükhanım için. Annesi ve kendisi çok beğenmişler. Öğretmenlikte harcamasın kendini demiş annesi:)Ayh,içimi mi okudu ne?? Şaka bir yana işi büyütmek lazım,bunun için de vakit lazım.E o da ben de olmadığına göre bir şekilde vakit satın almak lazım.Bunun için de ne yapmak lazım,dışarı iş vermek lazım.Değil mi??Ben de karar verdim parçabaşı çalışacak birini bulacağım.Çok fazla para falan veremem ama benim verebileceğim kadarına da ihtiyacı olan vardır elbet. Ondan sonra bi batında 15-20 çanta yapıp doğruca bir iki dükkan gezmesine.Elimde mal yokken gidip resim göstererek bakın ben bunları yapıyorum,ner dersiniz koyalım mı dükkana demek bana sonuçsuz bir çaba olacakmış gibi geldi hep.Ne dicek adam,aaa süpermiş kız bunlar,hadi bi 20 tane yap da getir mi?? O yüzden hedef 1:Dikiş bilen bir kadın bul. Hedef 2:bolca ürün hazırla. Hedef 3:Tükan tükan gez,üşenme miskiiiin! Hedef 4:Oooo işler açıldı bi kadın daha bul bakalım:)ehehehe Hedef 5:Eee bu kadınlara çalışacak bi yer lazım. Bi atölye mi açsak köhne möhne bi yerlerde?? Hedef 6:OOO atölye de hayırlı olsun hocanım!-Ha ne ,hoca hanım mı?Ay ben istifa ettim ayool! Haberin yok mu ha ha! Nasıl ama,5 yıllık kalkınma planı gibi oldu valla.Daha kısa vadeli olur inşalllllah!

25 Aralık 2011 Pazar

KEDİCİKLERİM

Merhaba hepinize. Bol hastalıklı geçen bir kaç haftadan sonra döndüm.O kadar baygındım ki okula gitmememe rağmen evde bildiğiniz malak şeklinde yattım.Sadece yatabildim zaten. Televizyon izleyemedim,dikiş namına hiiiiç bir şey yapamadım.TV izlemeye mecali olmayan adamdan ne hayır gelcek zaten??Perşembe normalimsi oldum.Anında atölyeye daldım.O gün yaptım gri pisicikleri. Diğeri daha önce yapılmıştı.İkisi bir arada olsun dedim. Seri yapıyorum da bunlardan.
Tabi yaptıkça pişiyor insan.Her seferinde yeni bir şeyler geliyor aklıma.Mercana gitmiş oluyorum,yeni aparatar almış oluyorum,eklemeler yapıyorum. Hatta
yukarıdaki kediler yaptığım ilk kedili çanta mesela. Elimde kolon denen şu saplardan yoktu o zaman. Kuş gözü vardı galiba bi tek.Kurdeleden örme sap yapmıştım.Ayar aparatı falan yok tabi. Kanca da yok tak çıkar yapılsın diye. Şimdi bu çantayı alan arkadaş gri pisileri görünce yaaa benimki neden bu kadar güzel olmadıııı? diyerekten teessüfte bulundu.Ama napalım bu işin raconu da bu.İlk alan prototipi alır.İş sonradan pişer gelişir:) Allam yine mercana gitmek lazım ammavelakin:(Sorular: 1)ne ara? 2)hangi parayla? 3)bu soğukta mı?!!! 4)siparişleri yetiştirmek mi malzeme almak mı? loy loy loy!

8 Aralık 2011 Perşembe

BATTANİYE

Eveeet sonunda bitti.Saat gecenin 3ü oldu.Yarın 8de kalkacağım.O yüzden sadece resimleri gireceğim.Ki o resimler de süper bir makineyle çekilmiş olmalarına rağmen gerçek halinin yarısını bile yansıtamadılar.Sanırım bu benim bilgisizliğimden. Normalde o makineyle harikalar yaratmam lazımdı:(
Bu genel bir bakış.Gördüğünüz gibi tamamını alamadım bile kareye. Şimdi de detaylara bakalım.
Ortası pazen,kenarlar poplin zannımca.Klasik pötikare kumaş işte.Alt kısmı da pazenden diktim.içine ince bir kat elyaf geçtim.Ebatlar 1.80x1.20.Tek kişilik bir yatağı hemen hemen kapatıyor. Konuyla ilgili geyikleri daha sonra yapacağım.Hoşçakalın.

6 Aralık 2011 Salı

ANALI KIZLININ ANASI GELDİ:)

Birkaç gün önce bir yazım vardı,çiçekli böcekli çantanın hem anne hem de kızı için tasarlanacağından bahseden.İşte o serinin ilk örneği ortaya çıkmış bulunuyor efendiiiim.
Çantamız,daha doğrusu portföyümüz budur.Bu portföy çok profesyonel işi oldu,içime çok sindi.Şu sap detaylarına bir bakın.
Bu sayede çanta üç farklı şekilde kullanılabilecek.İster boyundan çapraz askıyla,ister bileğe asılan küçük askısıyla,isterseniz de askıları çıkarıp kenarları da içe kıvırarak avcunuzda.
Bakın,içine kıvırıveriyoruz kuşgözlü uzantısını ne metal kalıyor ne kanca kalıyor ortada.Saplar her iki taraftan da geçmeli,böylece rahatça çıkartıp takabiliyor, kullanmadığınızda da sanki hiç askısı yokmuş havasını verecek şekilde kamufle edilebiliyor. İşlemelerin büyük bir kısmı kapaktaydı.Bu yüzden kapağın içine yine keçe bir astarla kapladım.Manyetik çıtçıtın olduğu kısmı da yuvarlak kesip geçiriverdim.Dediğim gibi çok temiz ve kaliteli bir iş oldu.Acaip gurur duydum kendimle yahu:)

5 Aralık 2011 Pazartesi

KASIM-ARALIK ÜRÜNLERİNE TOPLU BAKIŞ

Aşağıda göreceğiniz ürünler ATÖLYE MİSKİN markası altında tarafımdan üretilmiştir. Sipariş vermek isterseniz asumer55@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz. Ürünlerin hepsinde renk ve ebat değişikliği esnekliği vardır. Ürünler kalemlik,bozuk para çantası,cep telefonu kılıfı,hijyenik ped kılıfı,kız çocuk çantası,bayan portföyü,broş olarak gruplandırılabilir ve beğendiğiniz herhangi bir desen bu gruplardan herhangi birinde uygulanabilir. İyi seyirler,bol alışverişler.
< /a>

3 Aralık 2011 Cumartesi

ANALI KIZLI:)

Geçen yazımda bahsettiğim çiçekli böcekli çantamızı da gösterelim sizlere.Aslında böcek motifi yok üzerinde.amaç şöyle cıvıl cıvıl bir şeyler olsundu.Aynen de öyle oldu bence.Bu çantayı görenler kızlarından vazgeçip kendilerine istediler:)Bir arkadaşım oğlunun öğretmeni için yılbaşı hediyesi olarak portföyünü yaptırma fikrini attı ortaya.Sağolsun sayesinde yeni ufuklara yelken açacağım.İlla portföy olmak zorunda değil ama bu tarz çantaları analı-kızlı serisi yapmayı planlıyorum.Ana kız takım olarak kullanıp hava atsınlar:)
Bu çanta kalın pembe keçe üzerine ince keçelerle işlendi.Tabi bu çiçekleri kesme işi ayrı bir olay.Hem çok zevk alıyorum hem de çok zaman harcıyorum.Artık anneme vermeye başladım,hadin kes bakim madem dikmiyosun bari kes diye:)Ama sesiber'in keçe figürlerini gördükten sonra ben de her an bu işe el atabilirim.Okulda tenefüslerde kesiyorum.Vapurda eminönüne giderken kesiyorum.Evde tv izlerken kesiyorum.Arkadaşlar keçeleri kaçırdın aslı diye dalga geçiyorlar.bu arada pasajda bu isimde bir dükkan var şaka maka.Bence bizim gibi takıklar için son derece uygun olmuş valla. Neyse kes kes kes keçeleri keçeleri kes kes kes işi bittikten sonra sıra tasarımı yapmaya geldi mi yanımda bir mendil bulundurmam gerekiyor (ağzımdan akan suları silmek için:)Öylesine mest oluyorum ki,valla bizim tablo çizen,heykel yapan,ne bileyim seramik çamuru şekillendiren sanatçılardan ne farkımız var?Aynı haz,aynı tutku,aynı emek,aynı vakit neredeyse.Al mesela elimde bir bebek battaniyesi siparişi var kardelen bebek için.Hayvanlı olsun dediler,ortaya karışık hem de.Hah hadi bakalım!Buyur burdan yak.Elimdeki hayvanlara yenilerini de ekledim önce tema tutarlı olsun diye.Yoksa ortaya karışıktan da öte bir şey olacaktı. Kedi, penguen, geyik, fil,kuş falan bir arada olmaz gibi geldi bana.Benzer türler olmalı sanki,çiftlik hayvanları,orman hayvanları,uçanlar kaçanlar falan gibilerinden.Neyse işte buna da suaygırı,tavşan ve ayıcık ekledim-ki orman hayvanı babında sadece filim varmış-ve ortaya karışık yapmak için yayıldım yerlere.1.20 uzunluğu var.Mecburen yere serdim.O hayvanları keç bin kompozisyona soktum bilmiyorum valla.Bir de aklıma bir şey geliyo hadi hop yeni kumaş kes onun için,şekil çıkar falan.Sonunda kestiklerimin hepsini bir kenar kaldırdım.Şimdi çok içime sinen bir şey çıkıyor ortaya.Biter bitmez burada olacak.İşte bu ürünün tasarımında resmen ciddi emek harcadım,ki işleme aşamaları için harcadığım emek ve zamanı da ancak siz anlarsınız.Şimdi ne fiyat vereyim buna ben anacım???bu kadar emek var ama bakınca pazen battaniye işte oluyor:( Şimdi sabırsızlıkla bu yaşama sevinci veren çantanın yetişkin versiyonunu hayata geçirmeyi bekliyorum.Hadi aslı,kaldır totoyuuuuu!

2 Aralık 2011 Cuma

KIZ ÇOCUKLARINA ÇALIŞIYORUM BU ARA

Bu işin hakkaten ucu bucağı yok vallahi.Aklıma yetişmeyi geçtim en azından listenin başından üç beş şeyi bile hayata geçirebilirsem kendimi tebrik edeceğim. Bu kız çocuk setleri durduk yerde fışkırdı resmen aklımdan.Kalemlik ve broş yapıyordum bir arkadaşımın kızı için,sonra işte geldiler birden aaa hadi bunun çantasını yapayım bakiim beğenecek mi diye bi coştum.Beğendi sağolsun.Sonra çiçekli böcekli de istedi,sonra o çantayı gören başka bir arkadaşım aynısından istedi,sonra onu gren başka bir arkadaşım kedilisini istedi,kediliyi gören bir başkası aynısından istedi.Bu arada o çiçekli böcekli modeli gören biri de bundan portföy yap bana dedi.Bu nasıl iş böyle,resmen zincirleme kaza gibi oldu.Hesapta ben bu ay bir yerlerde stand açacaktım,sağdaki soldaki dükkanlara kardan adamlı,geyikli kalem kutuları,broşlar falan bırakacaktım.Yok kardeşim,bundan sonra yılbaşı için çalışmalara yazdan başlayacağım.Modacılar işi biliyormuş demek ki,yaz koleksiyonunu kışın,kış koleksiyonunu yazın tanıtırlar ya,ben de tanıtmıcam gerçi vakitsiz ama yine de öyle 2 ay önceden çalışmaya başlamak yetmiyormuş anladım.Şimdiden sevgililer gününe,o bitince bahar koleksiyonuna ve akabinde anneler gününe,hemen ardından da yazlık modellere geçmek lazım.Aslında bence bu bile geç ama anneler günü de es geçilmez ki şimdi yahu. Bu kadar laf salatasından çıkan özet şu,yılbaşı için bi halt yok elimde,anca çevremden gelen siparişlere yetişiyorum,ona da zar zor yani.Ve de takip ettiğim bloglardaki o başka dünyadan geldiklerine inandığım tuhaf arkadaşların nasıl olup da zırt zırt bişiler bitirdiklerine aklım da ermiyor.Mesela noblesse bildiğim kadarıyla benim gibi çalışan çocuklu bir hatun.Ama bakıyorum dakka başı bişiler yapıp bitirmiş.Leyya desen 2 çocukla bir de okulla hababam dikiyor. Benim sorunum uykusuzluğa dayanamamak sanırım.Sabah 7.30 kalkıyorum ve 12yi geçmeden uyumazsam ertesi gün pelte gibi oluyorum.Üstelik gece belli bir saatten sonra da ne yaratıcılık kalıyor ne konsantrasyon.Yanlış dikiyorum,yamuk kesiyorum,hiç bir şeyi bir araya getirip de bir bütün oluşturamıyorum.En basit şeyler bile saçma sapan işlere dönüşüyor.Bu yüzden belli bir saatten sonrası iptal modundayım.E uyumam şart,işe gitmem şart,oğlumla ilgilenmem şart,arada malzeme almaya eminönüne ümraniyeye gitmem şart-ki bunlar inanılmaz vakit ve enerji alıyor- napcak bu garip aslı peki??? Neyse kafa şişirme aslı,ne yapmışsın onu göster de git zıbar yat,saat yarım oldu,mercan sabahın köründe kalkar illaki.ay bu arada mercan dedim de salı günü mercana gittim,ay allahım delirdim delirdim.Kolon almak amacıyla gittim.Kolon dedikleri çanta saplarında kullanılan naylon ya da pamuklu şeritler.Kadıköyde bir tuhafiyeden metresi 1.5 tlye aldığım şeyin 50 metresini 8-9 tlye aldım geldim.Kudurmuş bu perakendeciler.Kadıköyden hiç bir şey almayın valla.Acaip kazıkçılar.Ümraniyede 5 tl olan ince keçeyi 10tlye veriyor.Ponponlar var kenarlara dikilen,ümraniyede 1 tl metresi kadıköyde 2 tl,3 tl civarı.Etaminler,normal kumaşlar falan son derece fahiş fiyatlara satılıyor.Kiralar yüksek olduğu için sanırım.Ama ne olursa olsun aptal yerine konmak sinir bozucu. Hooop konuya geri dön aslı:
Bu broş,kalemlik ve çantadan oluşan üçlü bir set.Çanta en 25 cm,boy 15-20 cm arası şeklinde.Kalemlik de de en 20-25 cm,boy 9-10 cm civarı.Şimdi de bakınız sap detaylarına:
Daha da bir sürü resim var yüklenecek ama hem deliler gibi uykum geldi hem de bilgisayar sinir bozucu bir yavaşlıkta.O yüzden eldekilerle yetin aslı.SEvgiler efendim hepinize.