26 Eylül 2013 Perşembe

Scrapbook Malzemeleri


Çoook uzun zamandır scrapbook olayına girmek isteyip fırsat bulamıyordum. Bir de öyle bir derya deniz   Konu ki bu bir girersem altından kalkamayacakmışım gibi geliyordu. Velhasılı kelam erteleye erteleye ama ağzımın suları aka aka bugünlere geldim. Bugün itibarıyla bu iş için üretilmiş kağıtlara,bantlara para harcamaya başladım. Aferin bana,bi bu eksikti! 

Dün gece ebay'de washi tape bakarken kendimi kaybettim. Öyle böyle değil,adamlar aşmışlar kendilerini. Zar zor sakinleşip önce yurdum kırtasiyelerine bakmaya karar verdim. Kadıköye indim sabah,o koskooooca güven kırtasiye bu konuda gayet tırt çıktı valla. Süper dandik washi tape'imsi bişiler vardı ama mevzuya son derece aç olmama rağmen benim bile içim kaldırmadı almayı. Sonra oralardaki küçük kırtasiyelerin birinde aşağıdaki dantel görünümlü bantları buldum. Hem de 2.5 ₺ye. Eflatunu ve sarısı da vardı ama henüz yeni olduğum için işime belki de yaramayacak bir şeye çok para yatırmak istemedim. 

Güven'deki scrapbook kağıdı olarak satılan kağıtları beğenmedim. Ayrıca da çok küçüklerdi. Ben de dedim ki kap kağıdı olmaz mı? Hemen onun karşısında nezih var,orda çok başarılı kap kağıtları olurdu,daldım oraya. Nitekim buldum. Tanesi 3.5₺ye hem büyük hem de şık kap kağıtları da aldım. 

Bu en alttaki çok hoş hafif parlak koyu yeşil ve oldukça kalın bir kap kapıdı. Şahsen herhangi bir hediyeyi bununla kaplamak çok zor olurdu. 

Şimdi sırada bunlarla ne yapacağıma karar vermek kaldı. Üzerlerine fotoğraf yapıştırıp paspartu gibi kullanabilirim belki. Ya da elimdeki minik ahşap objeleri bunlarla kaplayıp duvara asabilirim. sevgili sibelden aldığım kediler ve filler hala ham ham duruyorlardı. Ya da ya da bugün aldığım fotobloktan küçük boy kareler kesip 9tanesi bir arada duvarıma yapıştırabilirim. Yani yapacak bir sürü şey var. 

Bu arada scrapbook sitelerini gezerken malzeme kıtlığı dikkatimi çekti tabii ki. Ben de hemen elimdeki malZemeleri sizlerle de paylaşayım dedim, keşke bol bol kağıdım ve bandım olsaydı ama yok malesef. Bende bol bol ne olur?  Tabii ki kurdele ve düğme. Buyrun size scrapbook malzemeleri. Facebook sayfamızda da yayınladım. Oradan da buradan da maille de sipariş verebilirsiniz.




 Bu mor set. 24 düğme 20 fiyonk ve mor saten kurdeleden oluşuyor. Fiyatı 5 tl.





Bu da siyah beyaz gri setimiz. 19 fiyonktan ve 44 düğmeden oluşuyor. 
Bu set 8 tl. 

Setlerin devamı gelecek. 
Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Kap kagidi konusunda sana katiliyorum. Burda da super sevimli kap kagitlari var ama insanlar yine de scrapbook paper diye fazla para vermeye pek merakli. Nedenini pek anlamasam da, sanirim kagidin kalinlisi asil mesele. Ama bence onemli degil. Ebay.co.uk'den bak ne bakiyorsan, ama cabuk tut elini, gelmesi 10 gunu bulabiliyor. Opucuk!

    YanıtlaSil
  2. Yazını okurken çok iyi bildiğinin belli olduğu scrapbook konusunda hiç bir fikrim olmadığını farkettim, hemen öğrenmeliyim bi şeyler.

    YanıtlaSil
  3. Yav yok be tatlım daha bi halt bildiğim yok. Şu an depolama aşamasındayım. Sağı solu kurcalayıp model bakıyorum. Önce bir iki kopya yaparım sonra yavaş yavaş kendi stilim oturur heralde.

    YanıtlaSil
  4. ben de kızımın albümünü fotoğraflarla doldurup elimde hala bir ton fotoğraf kalınca, ve aradığım albümü bulamayınca bu işe giriştim.. photomix diye bir program buldum, tüm gün bilgisayar başında olunca dijitalden başladım işe.. nereden başlasam ne yapsam bilemedim, a3 kağıtlara olmaz mı bu iş?

    YanıtlaSil