6 Ekim 2011 Perşembe

İŞTE SEVGİLİ ATÖLYEM






Ya inanır mısınız günlerdir uğraşıyorum.O kadar anlattım,bekleyin dedim,e gelsin fotolar dediniz,çıka çıka bu mu çıktı demeyesiniz diye çırpınıyorum.Ama yok yani en derli toplu hali aşağı yukarı böyle bişi olcak.Bana da daral geldi uğraşmaktan.Ne bileyim ilk bakışta daha sevimli bir yer olmasını umuyordum.Kapısına hoşgeldiniz filleri asacaktım.Duvarlarda sevimli panolar,tablolar olacaktı.Kesinlikle daha toplu olacaktı.Ama bu ara canım hiç detaylarla uğraşmak istemiyor.Bu haliyle de fevkalade iş görüyor miskin atölyem benim.
Resimlerin sırasını bilmiyorum yazarken ama şöyle anlatayım.O küçücük dikdörtgen camın altındaki masa kumaş kesmek için.ASlında o masa değil.Bir nevi benyaptımoldu projesi:)Altta duran 2 gözlü 2 dolap üzerine 1'e 1.70 iki tane tahta kestirdim.Kaloriferin üzerine de yükseltici ayaklı bir raf yaptım.O büyük tahtaların bir taraflarını bu ayaklı rafa,diğer taraflarını da iki yeşil dolaba dayadım.Oldu mu bana kumaş masası. Normal masamda dikiş makinam da varken ve de istilacı bir şekilde yayılmışken kumaş kesmek için debelenmekten o kadar bıkmıştım ki ilk işim bunun için ayrı bir ünite ayarlamak olacak demiştim kendime.Çok şükür yaptım da.Ve de acaip memnunum.Dikiş masamın hemen arkasında olmasını da özellikle ayarladım çünkü kesip hoop makinay geçiyorum.Ya da makas lazım olduğunda elimi atıp hemen alıveriyorum.Süper oldu.
Dikiş makinamın olduğu masa 60x200 ebatlarında dar uzun bir masa.İkeadan almıştık.Berbat çıktı,her yanı soyuluyor ama hala iş görüyor.Uzun olması çok hoşuma gidiyor.Masanın üzerine demir bir perde çubuğu monte ettim.Buraya proje halindeki işlerimi atıveriyorum.Böylece hem gözümün önünde oluyorlar aklımdan çıkmıyorlar,hem de yapacağım zaman elimin altında oluyorlar,nerde bu diye kırk saat aramıyorum.Ayrıca buraya yine ikeadan aldığım 3 adet mavi sepetimsi plastik şeyleri de astım.Bunlara da hemen elimin atında lazım olan kalemdi,falçataydı,vs döküntüleri atıyorum.Acaip kullanışlı.
Bu borunun da üst kısmına mor raflar taktım.Bu raflar daha önce başka yerdeydi.Ev boyanırken çıkarttırdım ve el koydum.Beyaz duvarda çok hoş durdular.Ayrıca beyaz mor çiçekli kutular da bu rafların üzerinde çok hoş durdu.Bu kutular tam bir benyaptımoldu başarısı bu arada.Taşınma faslı gündemdeyken bir arkadaşım bakkal bir arkadaşından aldı getirdi bunları bana,boncuklarımı falan yerleştirmek için küçük kutu iyi olur diye.Kuruyemiş kutuları bunları.İçlerinde 5 paket fındık varmış mesela.Sonra taşınma işi yatınca atıyodum ben bu kutuları nerdeyse.Sonra dedim kızım aslı,manyak mısın?Banu abla falan görse soba demiriyle kovalar valla.Atılır mı mis gibi kutular?Atılmaz! Ne yapılır?BYO projesi yapılır ama nasıl?Önce boyamayı denedim.Olmadı.Sonra etrafını kurdelayla sardım.Oldu ama çok zahmetli oldu.Kumaş kaplayayım dedim.O da oldu ama o da çok zahmetli geldi.Sonunda şu yapışkanlı folyolar geldi aklıma.Hani bi milyoncularda satılan.Rulosu 2 tl olan.Ondan bi aldım.Hepsini mor beyaz çiçekli bi kapladım.Sonra da bu mor rafların üstüne bi koydum.Süper oldu valla.Acaip hoşuma gitti.
Neyse masa üstümün hikayesi böyle.Çok da uzun oldu yazı yine.Ben kalan kısımları daha sonra anlatayım iyisi mi.Sevgiler.

4 yorum:

  1. Vallahi her hobicinin böyle bir odası, masası olmalı tabi imkanlar dahilinde :D Eminim çok güzel işler çıkaracaksın bu odada, ben de çok zledim hobi odamı gelir gelmez biraz ayar çektim, eh tatilden dün döndük temizlik, ütü, yerleştirme derken bakalım ne zaman geçicem masamın başına... Sevgiler Aslıcım, öpüyorum seni ve kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. keşke olsa da bunun 3te biri bir çalışma alanım olsa. bir oturma odası, bir salon gitgel bıktım vallahi. kur kaldır insana fenalık geliyor. ilham bir geliyor, bakıyor ki çalışma alanı yok, arkasına bakmadan kaçıyor :)

    YanıtlaSil
  3. valla fuskacım aynı durum bende de vardı.Cinnet geçirecektim otur kalk.Ne nerde bilemezsin,ararsın bulamazsın,var olanı unutur bi daha alırsın gibi bir sürü zorluğu var yersizliğin.Çok şükür bi odayı ayarlayabildim kendime.Hiç çıkmayasım var ordan:)

    Sibelcim hoşgeldin be ya,sonunda gelebildin.Ama ben bilirim o dönüş halerini,kaç gün aklın gitcek o atölyeye ama işten güçten giremeyeceksin.Iyy,allah sabır versin valla.Ben de hemen aşka gelip bir sürü şey yaptım odacığımda zaten.sırada bekleyen bir sürü post var:)öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Atılmaz tabi kutular, aferin bak ne güzel olmuşlar, iyi ki korkutmuşum :))
    Atölyende başarılar, kolaylıklar diliyorum sana:)

    YanıtlaSil