23 Ağustos 2011 Salı

ATÖLYE NEDEN MİSKİN OLDU?

Baktım yorumlar atölye ismimle ilgili soru işaretleri içeriyor ben de dedim ki açıklayayım.
Efendim bu aslında komedi bir süreç sonucu gelişti.Ben normalde yıllardır her yerde tılsım ismini kullanırım.Bu markalaşma mevzusu gündeme geldiğinde de tılsım tasarım olsun dedim.Buna uygun bir logo resmi aradım aylarca.İstedim ki şöyle pırıltılı,sihirli bişiler olsun.Ama istediğim gibi bir şey bulamadım.


Bu ikisi hoşuma gitmişti mesela.Kardan adama bayılmıştım hatta.Böyle etrafına tılsımlı güçler saçan,mutlu sevimli bişi:)Ama yılbaşı teması gibi dedi pek çok kişi.Diğeri ise aşırı renkliydi.Kafayı yedim.Grafik sitelerinde gezinirken bir sürü başka görsele denk geldim.Madem öyle bari resmi bulayım önce,ona isim uydurayım.Bir yandan çok renkli olmasın istiyorum çünkü etiket,kart vs bastırırken daha masraflı oluyor.Siyah beyaza yöneldim.O sırada bu kediciğe rastladım.Öyle kol bacak sarkmış,kendinden geçmiş,tembel tembel keyif yapıyor görünce pek bi hoşuma gitti.Buna ne isim yakışırdı ki miskinden başka.
İşte böylece atölye miskin çıktı ortaya.Yapmak istediğim çok şey var malum.İsimle içimdekiler arasındaki zıtlık akılda kalıcı olabilir diye de düşündüm bir yandan.Ve hemen satın aldım tembel kediciği:)
Yaa böyle doğdu işte benim atölyem.Çok şükür hiç hevesimi kaybetmeden tam gaz gidiyorum.Ama tılsım tasarım da içimde bir ukte olarak kaldı ne yalan söyleyeyim.Yine de kedi figürünün genelde ilgi çeken,sevimli bir karakter olması işin avantajı oldu bir yandan da.Siz ne dersiniz hangisi daha güzel? Tılsım Tasarım mı Atölye Miskin mi?

7 yorum:

  1. öyle tanısak belki onuda severdik ama şu anki adını ben beğeniyorum kediyle alakası olduğu belli:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ayyy canım beniiiim:)kedici bir kiteyi kendime bağladığım kesin:)

    YanıtlaSil
  3. bence şimdiki isim gayet hoş..tılsım tasarımda güzel..ama dediğin gibi isiöle yaptıklarının zıtlık arz ediyor olması seni farklı kılıyor..bu yolda bu isimle başarılar ve bu başarıların devamını dilerim inşallah..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Yook, ismine birşey demiyorum. Keşke ben de senin kadar miskin olsam. Miskın hâlin buysa çalışkan hâlin nasıl olurdu kimbilir?:)))

    YanıtlaSil
  5. Benim fikrim: Bkz "Nedret dedi ki" :)

    YanıtlaSil
  6. Aslıcığım "miskin"kelimesi sana uygun olmamakla beraber ben alıştım, seviyorum bu adı.Belki ilerde tısımtasarım.com olur:)))

    YanıtlaSil
  7. ay yalnız nihal ve nedret ablacıklarım arasındaki bu paslaşmaya bayılıyorum:)amaaan ben daha hiçbirinizineline su dökemem valla.bi etsy bile yapamadım kendime henüz.baksanıza post girme aralıklarıma.uzadıkça uzuyor.isimden etkileniyor insan ne de olsa:)

    YanıtlaSil